Sztućce do restauracji – jakie wybrać?

Każdy właściciel restauracji chciałby, żeby wystrój oraz wyposażenie wspomnianego miejsca było eleganckie i zarazem funkcjonalne. Nie inaczej jest, jeśli chodzi o sztućce, które trafiają do gości. Każdy nóż, widelec, czy łyżka, muszą się doskonale prezentować i być przy tym funkcjonalne i higieniczne. Warto zatem zadbać o to, aby stal, z której wykonano poszczególne elementy zastawy, były wykonane z materiałów o najwyższej jakości.

Propozycja firmy Sola

Osoby, które pracują w gastronomii, z pewnością znają firmę Sola, która od ponad 150 lat produkuje sztućce najwyższej klasy. Choć producenci skupiają się głównie na produkcji egzemplarzy przeznaczonych do samolotów i na statki, nie oznacza to, że doskonałego zestawu Sola Lotus nie można wykorzystać w restauracji, hotelu, czy w firmie cateringowej. Wręcz przeciwnie – lekkie i wytrzymałe sztućce sprawdzą się także tutaj.

Czym charakteryzuje się wspomniana zastawa? Przede wszystkim jest delikatna i minimalistyczna, dzięki czemu wpisze się w charakter każdej eleganckiej restauracji. Dobrej jakości stal nierdzewna powoduje, że każdy element jest niezwykle wytrzymały, a budowa, że jest lekki. Nic zatem dziwnego, że wiele linii lotniczych, które mają ograniczenia wagowe, chętnie korzysta z produktów wspomnianego wyżej producenta. Co więcej, zalety wspomnianych rozwiązań idą w parze z doskonałą ceną produktu, co nie jest bez znaczenia dla właścicieli podmiotów gastronomicznych, szczególnie jeśli dopiero rozpoczynają swoją restauracyjną lub hotelową przygodę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *