Sztućce do restauracji – jakie wybrać?

Każdy właściciel restauracji chciałby, żeby wystrój oraz wyposażenie wspomnianego miejsca było eleganckie i zarazem funkcjonalne. Nie inaczej jest, jeśli chodzi o sztućce, które trafiają do gości. Każdy nóż, widelec, czy łyżka, muszą się doskonale prezentować i być przy tym funkcjonalne i higieniczne. Warto zatem zadbać o to, aby stal, z której wykonano poszczególne elementy zastawy, były wykonane z materiałów o najwyższej jakości.

Propozycja firmy Sola

Osoby, które pracują w gastronomii, z pewnością znają firmę Sola, która od ponad 150 lat produkuje sztućce najwyższej klasy. Choć producenci skupiają się głównie na produkcji egzemplarzy przeznaczonych do samolotów i na statki, nie oznacza to, że doskonałego zestawu Sola Lotus nie można wykorzystać w restauracji, hotelu, czy w firmie cateringowej. Wręcz przeciwnie – lekkie i wytrzymałe sztućce sprawdzą się także tutaj.

Czym charakteryzuje się wspomniana zastawa? Przede wszystkim jest delikatna i minimalistyczna, dzięki czemu wpisze się w charakter każdej eleganckiej restauracji. Dobrej jakości stal nierdzewna powoduje, że każdy element jest niezwykle wytrzymały, a budowa, że jest lekki. Nic zatem dziwnego, że wiele linii lotniczych, które mają ograniczenia wagowe, chętnie korzysta z produktów wspomnianego wyżej producenta. Co więcej, zalety wspomnianych rozwiązań idą w parze z doskonałą ceną produktu, co nie jest bez znaczenia dla właścicieli podmiotów gastronomicznych, szczególnie jeśli dopiero rozpoczynają swoją restauracyjną lub hotelową przygodę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *